2020 - 2021

Випускний Бенкеm у Школі Українознавства ОУА “Самопоміч” в Нью Йорку

Субота, 12го червня, 2021 року

Український Інститут Америки і Центральний парк

Відео , знимки , та програмка заходу до Вашої уваги

Подяки у підготовці матеріалів:

Христя Ґорська-Макар (програмка)

Адам Коріган (відео)

Ірина Біба (фото)

Маєм віру, знаєм мову,

Любимо Вкраїну,

Нарід рідний ми не зрадим

Ніколи – до згину.

Попри всі труднощі, перипетії, виклики, які посилало нам життя в оті два останні тривожні роки, випускникам Школи українознаства ОУА «Самопоміч», що в Нью-Йорку, вдалося не лише успішно завершити навчання, але й гарно відсвяткувати закінчення навчального 2020-2021 року в найвеличнішому центрі українства – Українському Інституті Америки.

Зазвичай на матуральний бенкет з’їжджаються всі школи Нью-Йоркської метрополії , і це прекрасно. А от цьогорічне наше святкування пройшло в шкільному родинному колі, і в цьому теж була якась своя особлива краса.

Розпочав святковий вечір господар торжества - директор школи мгр. Іван Макар. У невимушеній теплій обстановці під звуки чарівних українських мелодій і оплески присутніх у національному вбранні входили до зали наша гордість і надія - матуранти 2020 року: Калина Волошин та Соломія Козій ( окрім цих двох абітурієнтів, минулого року закінчили школу Катерина Сенькович та Юрій Федаш), а також абітурієнти 2021 року: Ольга Брайляк , Данило Глум, Максим Горін, Оріяна Макар, Володимир Набесний, Маркіян Ничка, Назар Німий, Христина Сабадах, Василь Хабайлюк, Ігор Шкварок, Христина Юркевич, Андрій Яців та Павло Ящишин.

У цей день наші хлопці і дівчата прощалися із шкільною юністю і вступали в самостійне доросле життя. У добру путь молитвою і щирим словом їх поблагословив парох церкви Св. Юра o. Ілля Броновський.

Наші абітурієнти – це не просто розумні, талановиті, чуйні, працездатні, слухняні, життєрадісні, добрі українські діти . Вони крилаті! Бо народжені для цього високого лету між двома країнами.

Як керівник і як батько Іван Макар привітав учнів з успішним складанням іспитів і закінченням навчання в українській школі, а також зазначив, як то важливо для молоді здобути знання, знайти своє призначення в житті і не цуратися свого роду: «Дорогі учні! Знання – це ключ, який відкриває вам світ. Учіться в щоденних американських школах, але не забувайте свого коріння. Ви всі унікальні, дуже талановиті. Ви відрізняєтеся від пересічного американця, бо можете гордитися тисячолітньою історією і культурою України».

Знаковим є те, що на широкий шлях наші вихованці виходять у ювілейний рік з дня народження Лесі Українки. Сьогодні вони і від неї отримують благословення. Ця велика Українка, гідно пройшовши свою хресну дорогу, піднялася на «гору круту крем’яную», сягнула вершин світової поетичної слави і заявила світові про нас, українців. Дорогі випускники, нехай її гордий дух і дух інших славних наших подвижників додає вам сили і снаги, нескореності, впевненості у собі. А слова:

Так! Я буду крізь сльози сміятись ,

Серед лиха співати пісні ,

Без надії таки сподіватись,

Буду жити! Геть думи сумні! - стануть вашим життєвим кредо.

Після цього головуючий вручив випускникам дипломи про закінчення Школи українознавства ОУА «Самопоміч» разом із грошовими подарунками від наших багатолітніх благодійників – Українського Народного Союзу і Української Федеральної Кредитової Кооперативи «Самопоміч». Хочу зазначити, що Соломія Козій, Катерина Сенькович, Юрій Федаш, Ольга Брайляк, Данило Глум, Оріяна Макар, Назар Німий, Василь Хабайлюк, Христина Юркевич закінчили школу з відзнакою.

А потім почалася мистецька програма. Усі охочі могли показати свої таланти. Своєрідним обрамленням виступів стали чітко виголошені слова ведучих Назара Німого та Христини Юркевич. Матуранти 2020 року, талановиті дівчата Соломія Козій і Калина Волошин, без участі яких у школі не відбулося жодне святкування Різдва чи вшанування великого Кобзаря, трепетно виконали пісню «Прощання зі школою». Продовжили естафету випускники 2021 року. Зачарували своєю грою Оріяна Макар на кларнеті і Данило Глум на гітарі. Володя Набесний із партнеркою Христиною Сул граційно станцювали віденський вальс під музику Наталії Май «Прощай, рідна школо моя». Насамкінець Маркіян Ничка виконав всесвітньо відомий «Щедрик» на ксилофоні.

Після врочисто промовлених останніх слів ведучого:

Бо без сім’ї і свого роду

(Такий закон Всевишній)

Немає нації й народу,

Немає жодної з держав, -

залунала пісня Тараса Петриненка «Україна» у виконанні цьогорічних випускників під акомпанемент учительки музики пані Елі Романишин. Мистецька частина завершилася.

Від імені батьків випускників пані Тетяна Ящишин щиро дякувала всім вчителям за їхню невтомну працю.

А потім було частування… І весь цей час лунали мелодії, неперевершені, чарівні, легкі. І так гармонійно все поєднувалося: і ця пишна зала, і цей святковий настрій, і ці елегантні білі квіти, і ця світла юнь, що збиралася в довгу життєву путь …

Але час добіг до кінця, і потрібно було прощатися. Директор школи мгр. Іван Макар щиро подякував усім , хто долучився до організації, підготовки, проведення матурального бенкету: нашим доброчинцям – Федеральній Кредитовій Кооперативі «Самопоміч» у Нью-Йорку, Товариству ОУА «Самопоміч» у Нью-Йорку, яке очолює п. Наталя Дума, менеджерові заходів в Українському Інституті Оксані Підгорецькій, Libby Russell and Acquolina Catering, учительці музики пані Елі Романишин, творчим батькам, які вклали частинку свого серця і фантазії в це свято, голові батьківського комітету класу пані Тетяні Ящишин персонально, усім вчителям, піаністу-віртуозу панові Андрію Стасіву і головному організаторові випускного бенкету пані Христі Ґорській-Макар, яка по крупинці збирала інформацію, відшліфовувала план проведення свята, щоб довести його до довершеності.

Від усіх учасників свята заступник директора Таля Даниш красно подякувала директорові школи мгр. Іванові Макарові за чудовий бенкет, за його жертовну працю на благо школи ОУА «Самопоміч» у Нью-Йорку.

- Опікун класу Ольга Матвіїшин

Закінчення 2020-2021 шкільного року


Закриття шкільного року відбулося 12 червня Останній Дзвоник. Дивіться світлини ТУТ

Початок Навчального Року 2021/2022 планується на 18 вересня, 2021р.

Щиро дякуємо Вам за співпрацю впродовж навчального року та бажаємо Вам веселого літа!

Слава Україні!

З повагою,

Дирекція Школи Українознавства

Христос Воскрес!

Шановні Батьки учнів Школи Українознавства!

Подаємо до вашої уваги шкільний розклад до кінця цього навчального року:

29 травня – занять немає (Поминальні дні)

5 червня - заняття за розкладом

Перед закінченням нашого навчального року, оголошуємо 5-го червня, у нашій школі, Днем синьо-жовтих кольорів та української символіки. Просимо всіх учнів та вчителів, одягтися у кольори українського прапора з українською символікою.

12 червня, 10:00 рано – Останній Дзвоник через ZOOM. Закінчення навчального року (діти повинні бути одягнені у вишиванки).

12 червня, 5:00 вечором – Випускний Бенкет в Українському Інституті Америки

Дякуємо за співпрацю.

З повагою до Вас,

Дирекція Школи Українознавства

Вітаємо Випускників Школи Українознавства у Нью Йорку

2021 Року!

Автор колажу Андрій Коваль

Дирекція Школи Українознавства

вітає всіх учнів, батьків та вчителів

з Великодніми святами.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Хай мир у серці Вашому панує,

Хай Матір Божа щастя Вам дарує,

Ісус Христос - здоров'я шле з небес.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Нехай у цей тяжкий час, щастя, затишок

і кріпке здоров'я панує у кожного

з Вас та Ваших близьких і рідних.

Пригадуємо Вам що з огляду Великодніх свят,

навчання в Школі не відбудеться

в суботу, 1 травня 2021р.

Навчання розпочнеться 8-го травня.

СМАЧНОЇ ПАСКИ!

Іспити 2021

У Школі Українознавства розпочалася пора останніх іспитів.

17го квітня знанням мови та літератури поділилися наші матуранти:

Ольга Брайляк

Данило Глум

Максим Горін

Оріяна Макар

Володимир Набесний

Маркіян Ничка

Назар Німий

Христина Сабадах

Василь Хабайлюк

Ігор Шкварок

Христина Юркевич

Андрій Яців

Павло Ящишин

А вдруге складали матуральні іспити з історії, культури та географії України 24го квітня.

Дякуємо нашим вчителям пані Анастасії Барабаш, пані Мар'яні Андрейко та панові Сергію Шокало за підготовку та підтримку учнів.

Наші діти успішно подолали вже половину матурального марафону

Щасти, вам друзі, під час представлення ваших проєктів! Успіху вам!

Знимки учнів та вчителів

Шевченківського Свято

В історії кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Григорович Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського генія. Шевченко – велетень духу, митець могутньої творчої сили, непримиренний борець за справедливість, за національне і духовне відродження України.

У Школі Українознавства відбулося Шевченківського Свято 13 березня 2021 року.

Знимки із презентацїї перегляньте ТУТ

З повагою до вас,

Дирекція Школи Українознавства

Христос Родився!

Шановні Вчителі, Батьки та Учні!

Ми надіємося, що Ви всі здорові та провели Різдвяні свята у мирі та гаразді, та гучно колядували!

Хочемо вам пригадати, що навчання в другому півріччі в Школі Українознавства почнеться цієї суботи, 23 січня о 10 ранку. Глядіть за Зум запрошення від вчителів. Працюємо далі в дистанційному режимі до покращення ситуації.

Пригадуємо також що, інформація про розпорядок уроків є розміщена на шкільному сайті: www.ukrainianschoolnyc.org

Рівнож, просимо батьків котрі ще не заплатили за навчання на друге півріччя, щоби це зробили якнайскорше.

Нижче просимо переглянути посилання:

1. Оновлений Шкільний Календар

2. Розподіл годин Співу та Релігії

(Дошкілля до 7 класу)

3. Розподіл Годин для Старших Клас -

(8 до 11).

4. Правила дистанційного навчання для учнів.

Будь ласка, перевіряйте часто вашу електронну пошту та шкільну сторінку .

Бажаємо успішного півріччя та

дякуємо за вашу співпрацю.

З повагою,

Дирекція Школи Українознавства

Веселих Свят!

Cлава Ісусу Христу!

Дорогі Вчителі та Батьки учнів Школи Українознавства!

З нагоди прийдешніх Різдвяних Свят Дирекція Школи Українознавства хоче подякувати всім вчителям та батькам за тісну співпрацю впродовж шкільного року та побажати кріпкого здоров'я, багато щастя та всіх Божих ласк Вам та Вашим родинам.

Хай Різдво з тим завітає,

Чого серце забажає.

Хай несе у кожну хату

Щастя, радості багато,

Хай смачна кутя Вам вдасться,

Хай в сім’ї панує щастя.

Щоб весела коляда

В хату радість принесла.

Христос рождається!

Пригадуємо що навчання не відбувається:

26 грудня,

2 січня,

9 січня та

16 січня.

Дистанційне навчання продовжується 23 січня, 2021.

Христос Родився! Славімо Його!

Веселих Свят!

З повагою до Вас,

Дирекція Школи Українознавства

Різдвяне Свято У Школі Українознавства відбулося 19го грудня 2020 року

з використанням мережі zoom

До дітей завітав Святий Миколай, учні старших класів віншували присутніх , та лунали колядки минулорічних свят

Знимки зі святкувань ZOOM ТУТ

Від Дирекції школи - зважте на благодійну акцію збору іграшок для дітей в Україні - інформації подано нижче -

Дорогі друзі, учні ШУ Самопоміч та батьки,

Цього року вперше за історію існування Разом Той Драйв ми змушені

відмовитись від проведення щорічного благодійного збору у приміщенні школи.

Традиційно завдяки вашій доброті та щедрим пожертвам ми мали змогу формувати базу подарунків, якими наші волонтери в Україні обдаровували маленьких адресатів у їхні Дні Народження та при інших потребах. КОВІД змінив все, і цього року ми закликаємо долучитися до нашої спільної доброї справи віртуально. Ми радо вітаємо одноразові пожертви, але так само вдячні і за щомісячні підписки! $5-$10 раз у декілька тижнів це невелика сума, але якщо ви залишаєтесь з нами протягом року, це дає можливість планувати бюджет наперед.

Donate

Більше ознайомитися з діяльністю нашої групи та подивитися звіти й фото з подарунками із минулорічних зборів на Фейсбук можна тут.

З повагою і любов'ю,

Ваша команда Razom Toy Drive

Шкільне Різдвяне Свято 12.19.20

Слава Ісусу Христу!

Дорогі батьки та учні нашої школи,

Запрошуємо вас приєднатися до Різдвяного Свята 19 грудня в нашій школі українознавства. Щоби звеличати наше свято просимо бути святково вбрані у вишиванках

Розпорядок дня на суботу 19 грудня:

10.00 - 10.30 різдвяний урок у своїх класах. Вчитель, як звично, вишле запрошення на зум-урок.

10.40-11.15 Різдвяне святкування. Просимо приєднатись на святкування за посиланням поданим Дирекцією школи через Е-пошту

Від і імені дирекції та всіх вчителів, прийміть найщиріші вітання з нагоди Різдвяних Свят та прийдешнього нового року. Здоров‘я, тепла та любові у ваші домівки та родини.

До зустрічі на Святі!

З повагою до вас,

Дирекція Школи Українознавства

Вітаємо шкільну громаду з Днем Подяки

та зичимо приємних та безпечих свят!

Також нагадуємо що у зв'язку із святом, заняття у Школі Українознавства у суботу 28го листопада не відбуваються

До зустрічі у суботу 5го грудня!

З повагою до вас,

Дирекція Школи Українознавства

Вшанування Жертв Голодомору в суботу 11.21.20

Як і щороку, Школа Українознавства вшанувала пам‘ять жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років у суботу 21го грудня 2020 року.

Школярі, батьки, учителі під проводом директора школи мгр. Івана Макара віддали пошану нашим співвітчизникам - жертвам тих трагічних років. Святу молитву провів о.Олексій, прозвучали вірші у виконанні учнів 11го класу, та у виконанні Оксани Білозір - пісня 'Свіча'

На вікні свіча миготіла...

На вікні свічі не задути,

Скарги і плачі досі чути -

Усе люди тямлять.

Досі жаль до сліз тих, що не впору

Їх потяв укіс Голодомору,

Тож, вічна їм пам'ять.

Знимки зі ZOOM-зборів ТУТ

Більше про Голодомор 1932-33 років ТУТ

Вітаємо з початком нового 2020-2021 шкільного року у Школі Українознавства Самопоміч Нью Йорк!

Заняття у школі розпочалися дистанційно 19гo вересня. Першим дзвоник пролунав на комп’ютерних, планшетних та телефонних екранах присутніх на відкритті року, бо наразі школа змушена проводити уроки не в приміщенні школи, але через мережу Zoom