2016-2017

У Школі Українознавства пролунав останній дзвоник

2016-2017 навчальний рік у школі завершився 10 червня святковим Богослуженням та незабутнім дзвоником.

Фото - Христя Горська-Макар

День синьо-жовтих кольорів та української символіки

У суботу 3го червня 2017 року учні, вчителі та батьки відзначили день української символіки. Кольори українського прапора та вишиванки було видно скрізь у школі та в околиці міста.

Гагілки на Великдень

Благослови, мати,

Весну закликати!

Весну закликати,

Зиму проводжати!

Зимонька в візочку,

Літечко в човничку.

Ясного святкового дня 16го квітня 2017 року, уже п'ятий рік поспіль, діти школи українознавства Самопоміч під керівництвом Христi Горської-Макар представили громаді Нью-Йорку віковий обряд виведення гагілок.

Віддаємо пошану Кобзареві

"Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине...

От де люди, наша слава

Слава Україні!"

Тарас Шевченко

Нью-Йорк 11 березня 2017 року. До 203-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, у школі Українознавства відбувався урочистий концерт за участи учнів усіх клясів школи - від найменших діточок Світлички до юнаків та юначок 12-ї кляси. Діти, за наставництвом учителів, декламували вірші Кобзаря, співали покладені на ноти твори, демонстрували сценки на його слова. На звершення усі присутні приєдналися до виконання невмирущото Заповіту. Знимки зі свята можна переглянути ТУТ (фото Андрій Коваль).

Готуємось до Урочистого Святого Причастя

Шановні батьки

просимо звернути увагу, що підготовка дітей до урочистого Святого Причастя, що планується у місяці травні, проводиться учителями релігії Школи Українознавства щосуботи з 9:50 до 10:25 ранку. Більше інформації про цю важливу подію у житті дітей можна переглянути ТУТ.


З повагою до вас,


Адміністрація Школи Українознавства

Треті роковини: вшановуємо загиблих на Майдані Героїв Небесної Сотні

Вже промайнуло 3 роки з часу трагічних подій 18-20 лютого 2014 року на Майдані у Києві, під час який поклали голови безстрашні наші Герої, які віддали найцінніше - своє життя - за вільну Україну.

Минулої суботи наша Школа віддала свою пошану Героям Небесної Сотні хвилиною мовчання. Також учні 11 класу, брати Ігор та Василь Менделюки присвятили вірш захисникам України.

У свому зверненнні до учнів, директор школи Іван Макар закликав їх, щоб вони пам'ятали Героїв України та продовжували підтримувати солдатів, що зараз на передовій, своїми листівками та молитвами.

Пам'ять про Героїв завжди жива у наших серцях.

Допис та знимки - Валентина Глушак

Листівки для захисників України

17 грудня, перш ніж піти на канікули, учні дружно виготовили листівки для солдатів в Україні, щоб підтримати їх у цю Різдвяну пору.

Незгодом з поля бою надійшла відповідь, у якій воїни дякують дітям за листівки та підтримку. "Сердечна подяка дітям та класним керівникам Школи Українознавства ОУА "Самопоміч" міста Нью-Йорк за ваші чудові подарунки які зігрівають серця захисників України!"

Фото - Валентина Глушак

Різдвяний концерт учнів Школи Українознавства

Різдвяний концерт учнів Школи Українознавства відбувся в суботу,

10-го грудня 2016р.

Учні та вчителі школи підготували чудову програму - декламували вірші, співали колядки та поставили сценку з Вертепу.

Фото - Андрій Коваль

Відео до вашої уваги на шкільній сторінці Youtube

Оплата за 2016-2017 навчальний рік

Дорогі Батьки учнів Школи Українознавства!

Нагадуємо Вам, що другий внесок oплати за 2016-2017 навчальний рік потрібно зробити у суботу, 3-го грудня, 2016р. Просимо заплатити за навчання панові Олегові Мельнику при вході до Школи з 9:30 до 11:00 год. ранку.


Оплата за 2016-2017 навчальний рік

Одна дитина: $555 на рік або $185 x 3

Двоє дітей: $990 на рік або $330 x 3

Троє дітей: $1374 на рік або $458 x 3


Перший внесок - при реєстрації 17 вересня, 2016

Другий внесок - 3 грудня, 2016

Третій внесок - 4 березня, 2017


Чеки проcимо виписувати на: Self-Reliance Ukrainian School



Дякуємо.


З повагою до вас,


Адміністрація Школи Українознавства

Українська Капеля Бандуристів у Школі Українознавства

3 грудня 2016 року до школи завітали бандуристи Української Капели Бандуристів, у передчас запланованого того ж вечора концерту 'Різдво з бандурою' у храмі Св. Юра. Учні, вчиталі та батьки мали змогу почути кілька мистецьких творів та самі стати учасниками співу.

Хор був заснований в 1918 році, і до складу входять лише чоловіки. Він заполонив глядачів з найбільших концертних залів в Сполучених Штатах, Канаді, Європі, Австралії та України, ще до того, як іммігрував до Північної Америки з Європи в 1949 році. Чинним художнім керівником хору є диригент Олег Махлай. Сьогодні цей хор бандуристів і співаків родом із різних куточків Північної Америки, віддають свій час і талант для місії ансамблю на волонтерських основах.

репортаж та фото Валентини Глушак.

Збір іграшок для дітей України

19 листопада 2016 року. Уже третій рік сімї учнів школи приєдналися до збору допомоги для дітей в Україні. Це є допомага сім'ям, які постраждали від війни, особливо діткам, батьки яких загинули на полі бою. Це будуть для них подарунки від Святого Миколая - іграшки, шкільне приладдя, одяг. Дякуємо батькам, учням та всім, хто долучився до цієї благодійної акції.

Дукуємо за співпрацю організації Razom for Ukraine, а зокрема, Оксані Литвин та Оксані Корпош

Фото - Оксана Корпош

Вшанування жертв Голодомору

Короткою програмою 12 листопада 2016 року Школа відзначила 83-ю річницю Голодомору в Україні. Учні також узяли участь у соборній панахиді в катедрі св. Патрика в Нью-Йорку. Перед панахидою в катедрі відбувся похід дітей.

Фото та відео - Валентина Глушак

Осінній Карнавал 2016

У суботу, 5 листопада 2016 року, у школі відбувся "Осінній Карнавал" для учнів молодших класів (Світличка - 7 кляса). Діти мали нагоду продемонструвати свої карнавальні костюми, виграти призи беручи участь у забавах, змаганнях, вікторинах, та майструванні.

Осінній Карнавал проводився з ініціативи батьків.

Фото - Юрій Лозіцкий

У Школі Українознавства пролунав Перший дзвоник 2016-2017 навчального року

Фото - Валентинa Глушак, Юрій Лозіцкий, Христя Горська-Макар