2017-2018

У нашій школі лунає останній дзвінок

Нью-Йорк, 9 червня 2018 року -

У вишиванках прямували молодші класи до церкви, а старші - вже винускники - одинадцятикласники, поважно ступали за ними.

День видався чудовий, сонячний, що також додало приємного настрою.

Дякуємо всім батькам, на чолі з пані Оксаною Коваль, головою Батьківського Комітету, які доклали великих зусиль, щоб цей шкільний рік пройшов успішно, а також пані Наталії Думі, голові ОУА Самопоміч в Нью-Йорку, за її неустанну підтримку школі, яка хоч і вже не працює у школі, але завжди знаходить час нас провідати, пані Талі Даниш, члену Дирекції, за її невичерпну енергію, яку вона вливає у школу, та також пану Олегу Мельнику, Адміністратору Школи, ну і звичайно всім-всім чителям та їхнім асистентам за їхній вклад у школу та навчання дітей.

Велика подяка нашому директору, Івану Макару, за його лідерстово у провадженні школою, яка з кожним роком зростає по кількості учнів та, де вдосконалюється процес навчання, завдяки невтомній співпраці вчителів з академічним затупником пані Христиною Васильків- Піхманець.

Цього року, з нашої школи вилетіли у світ 14 випускників. Вони від маленького відвідували уроки, співали, панцювали, а зараз вони стали свідомими українцями, які понесуть у світ добре слово про Україну, та будуть відстоювали її інтереси.

У нашій школи, ми виховуємо молоде покоління укрїнців в українських традиціях, даємо їм знання української мови, культури, історії, географії, літератури, релігії та музики.

Дякуємо всім за успішний 2017-2018 навчальний рік і до зустрічі 15 вересня 2018 р

Знимки та розповідь Валентини Глушак

2 червня 2018 року -

у школі День синьо-жовтих кольорів та української символіки!

Вітаємо матурантів школи українознавства 2018 року!

На початку травня наші випускники здали усну матуру. Ми дуже раді їх вітати з успішною здачею всіх екзаменів.

Чекаємо з нетерпінням того моменту, коли ці світлі та талановиті діти отримають дипломи про закінчення Школи Українознавства у Нью - Йорку за їхню невтомну працю одинадцять років

Гагілки на Великдень


Уже п'ятий рік під керівництвом п. Христі Горської-Макар дівчатка нашої школи презентують обряд виведення гагілок (гаївок). Цього року традиційне свято відбулося

8-го квітня

Учні світлички на Святі Писанок у СУМ

Учні 1-ї кляси вчаться розмальовувати Великодні писанки

Українська Академія Лідерства у Школі Українознавства

24го Березня 2018 року ми вітали у школі пана Ярему з Києвської Української Академії Лідерства. Він цікаво та інтерактивно розповів учням про Академію, яка була заснована у 2015 році. Завдання закладу збагатити учнів знаннями, щоб вони могли правильно вибрати коледж. Приймаються учні в Академію віком з 16-18 років (після закінчення школи і перед вступом до коледжів / університетів). Навчання триває 10 місяців.

Більше дізнатися можна тут:

http://www.ual.org.ua

(Репортаж та знимка Валентини Глушак)

До 204-ї річниці від дня народження Кобзаря

3го березня 2018 року Школа Українознавства подарувала громаді Нью-Йорку Шевченківське свято

Наша дума, наша пісня

Не вмре, не загине...

От де, люде, наша слава,

Слава України!

Без золота, без каменю,

Без хитрої мови,

А голосна та правдива,

Як Господа слово.

Фото (Валентина Глушак) та вибрані відео святкового концерту

Програма концерту

День Небесної сотні

24го лютого 2018 року школа згадувала Небесну сотню та події на Майдані.

Вже минуло 4 роки з того трагічного дня, коли загинули невинні люди, які боролися за те, щоб Україна залишалася незалежною європейською державою.

Їхня жертва була недаремна.

(Фото Валентина Глушак)

Вебінар із Львівською бібліотекою

3-4 кляси провели вебінар на тему "Шевченко дітям" влаштованою Львівською обласною дитячою бібліотекою в рамках проекту "Ми-українці. Я і ти"

Допомога Родині

Шановні Батьки та Вчителі.

Як ви мабуть знаєте, сім’я одного з наших учнів 4 класу, Івана Козака, пережила величезну втрату — після довгої хвороби, пані Дарія Козак упокоїлася в Бозі на початку січня 2018-го року

Багато з вас вже допомагали родині Івасика поділившись вашим часом, вміннями, знаннями, любов’ю та матеріальними цінностями під час прощання з пані Дарією та відразу після похорону. Ми (дирекція та батьківський комітет школи українознавства) хочемо вас попросити подумати про те як ми можемо допомогти у майбутньому. Ми віримо, що добраосвіта - це широко відкриті двері можливостей для Івасика і тому просимо вас приєднатись до збору коштів, що зможуть бути використані для оплати навчання в коледжі/університеті.

Всі кошти зібрані до 1 червня 2018 на рахунок 3961-002 у кредитівці Самопоміч будуть переведені на Plan 529 (на ім’я Івана Козака; адміністратор і розпорядник - товариство Самопоміч).

Дякуємо за вашу увагу до цієї доброчинної справи.

З повагою до Вас,

Дирекція та Батьківський Комітет Школи Українознавства

Молитва за дітей

Кожної суботи в церкві Св. Юра у Нью Йорку з 9:30 до 12:00 проводиться молитва батьків за дітей (Матері в Молитві). Відповідальна за молитву:

Оксана Савчин Тел. (347) 600-1030.

Деколи з огляду на обставини молитва проходить у нижній каплиці під церквою. Є можливість спілкуватися з священником - о Ілля провадить групу молитви.

Разом можете молитися, слухати і ділитися досвідом виховання дітей.

З Богом нема неможливого!


З повагою до Вас,

Дирекція Школи Українознавства

Різдвяний концерт


У суботу 9го грудня 2017 рoку учителі та школярі підготували для батьків незабутнє Різдвяне свято. Діти декламивали вірші, демонстрували сценки на біблійну тематику, шкільний хор традиційно завершив концерт майстерним виконанням. Фото та відео (Валентина Глушак та Андрій Коваль). Повна програмка концерту ТУТ

Огляд концерту опублікований у Національній Трибуні та Новій Газеті

RAZOM і школа для дітей України

Збірка речей для дітей України, що проводилася у школі 2го грудня 2017 року організована проектом RAZOM, прибуваяє на Україну. Детальніше ТУТ

Вшанування річниці Голодомору

Школою Українознавства ОУА “Самопоміч” Нью-Йорку

Нью-Йорк 18 листопада 2017 року. Автор статті та фото: Валентина Глушак

Голодомор / Геноцид 1932-1933 років в Україні є однією з найбільш сумних сторінок в історії нашої держави. Від 7 до 10 мільйонів невинних жертв були заморені голодом шляхом проведення радянської політики, спрямованої на руйнування національної свідомості українського населення. Використання їжі як зброї, є, мабуть, найбільш страшним прикладом жорстокості одних людей проти інших.


18 листопада 2017 року, наша Школа Українознавства ОУА «Самопоміч» Нью-Йорку взяла участь у “Поході пам’яті” та у Соборній Панахиді в Катедрі Св. Патрика, щоб вшанувати пам’ять мільйонів невинних жертв Геноциду в Україні.


Учні принесли стебла пшениці у знак солідарності. Цьогорічне відзначення пам’яті жерт Голодомору відвідали як українські, так і американські державні службовці.

Щороку сенатор від штату Нью-Йорк Чак Шумер приходить виявити свою підтримку українській діаспорі; і цього року він закликав підтримувати Україну та робити все необхідне, щоб голодомор не повторився у жодній частині світу.

Поважні українські дипломати Володимир Єлченко надзвичайний та повноважний посол України до ООН та Валерій Чалий, посол України до США, також виступили, подякувавши всім хто підтримує Україну.

Перед походом до Св. Патрика, учні, вчителі та батьки, на чолі з директорм школи маг. Іваном Макаром, запалили свічку пам’яті у школі, де щороку проходить вшанування Голодомору. Учні дикламули вірші та лунала пісня у виконанні Оксани Билозір “Свіча”.


Зі слів директора: «Ми повинні розказувати всім про Голодомор в Україні, ми повинні пам’ятати, хто ми є і тим самим, ті хто не бажали чи не бажають, щоб Україна існувала, їхні намагання були і будуть марними.»

На завершення шкільного вшанування Голодомору, директор зацитував великого українського письменника Василя Симоненка:

“Народ мій є, народ мій завжди буде, ніхто не перекреслить мій народ.”

Осінний Карнавал !

Організовні батьківським комітетом школи, традиційні конкурси та забави очікували

дітей молодших класів 4-го листопада впродовж Осіннього карнавалу. Знимки можна перреглянути тут.

Школа Українознавства у Нью-Йорку вітає вас у новому 2017-2018 шкільному році!

Перегляньте короткий відгук учительки історїі Мгр. Валентини Глушак, та знимки з першого дня